Dort s mandarinkami a čokoládovým krémem

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 3kusyVejce slepičí
    • 75gramůCukr moučkový
    • 2gramyMouka pšeničná hrubá
    • 3lžíceVoda pitná
    • 2kusyCukr vanilka
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
  • Na formu
  • Na krém
    • 75gramůPoleva čokoládová
    • 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2kusyCukr vanilka
  • Na plnění
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
63 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
893 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky s vodou ušleháme do pevného sněhu, zašleháme cukr, vanilkový cukr, rozšlehané žloutky a na závěr „zabalíme“ prosátou mouku s kypřícím práškem a Solamylem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Pečeme zhruba 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Korpus necháme vychladnout.
  • 2
    V mezičase ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Ve smetaně rozmícháme vanilkové cukry, smetanu ušleháme, a poté do ní zašleháme rozpuštěnou čokoládovou polevu.
  • 3
    Vychladlý dort rozkrojíme, spodní díl zakapeme rumem a poklademe kompotovanými mandarinkami, které jsme nechali okapat (několik jich odložíme na ozdobu). Třetinu smetanového krému rozetřeme na mandarinky, přiklopíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem celý dort rovnoměrně potřeme a uhladíme. Vršek dortu ozdobíme odloženými dílky mandarinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.