Recept

Dvoubarevný koláč s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 40572

Ingredience

200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kokos strouhaný
700 g Kompot višňový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko plnotučné
350 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí
60 g Čokoláda hořká
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Na ozdobu
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
16% Sacharidy 58 g
42% Tuky 31 g
2% Sodík 39 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dvoubarevný koláč s višněmi postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nastrouháme, kompotované višně slijeme a necháme okapat.

2

Změklé máslo utřeme v míse s prosátým cukrem, postupně přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zamícháme mléko. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme nastrouhanou čokoládu, do druhé poloviny strouhaný kokos.

3

Tmavou část těsta vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Na tmavou část vlijeme světlou, pomocí vidličky obě těsta kroužením lehce promícháme, na těsto naklademe višně a koláč pečeme zhruba 60 minut v troubě předehřáté na 170°C.

4

Hotový koláč vyklopíme na rovnou plochu a necháme vychladnout. Před podáváním koláč přes sítko posypeme moučkovým cukrem a rozkrájíme na 12 dílů. Každý díl ozdobíme ušlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali ztužovač.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept