Recept

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40577

Ingredience

210 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
60 g Hrozinky
0,7 ks Kypřicí prášek do pečiva
260 g Mouka polohrubá
210 g Máslo čerstvé
260 g Tvaroh měkký
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,157 kcal
Kilojoule 4 842kJ
32% Sacharidy 114 g
206% Tuky 155 g
4% Sodík 84 mg
51% Bílkoviny 29 g

Velikonoční beránek z tvarohového těsta postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a tvarohem. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál, přimícháme tvarohovou směs a hrozinky. Zpracujeme suroviny na hladké těsto, vložíme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Beránka pečeme

2

v troubě předehřáté na 170°C, až těsto zrůžoví a nechytá se špejle. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Poznámka

Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept