Velikonoční dezert z tvarohu s kokosovým likérem

13 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůKompot mandarinkový
    • 120gramůKompot meruňkový
    • 120gramůKompot višňový
    • 120gramůKompot hruškový
    • 125mililitrůAnanasová šťáva
    • 3lžíceVoda pitná
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 5lžicCukr krupice
    • 5lžicCitronová šťáva
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceKokos strouhaný
    • 3lžíceMalibu
    • 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťávu z kompotové směsi slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Ke kompotové šťávě přidáme ananasovou šťávu a svaříme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Stále mícháme, až se začne směs vařit. Poté sejmeme ze sporáku a do šťávy vmícháme kokosový likér.
  • 2
    V míse utřeme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou do hladké hmoty. Poté do hmoty dobře vmícháme pudinkovou směs a dopevna ušlehanou smetanu.
  • 3
    Strouhaný kokos zlehka opečeme na pánvi, až kokos zrůžoví.
  • 4
    Tvarohový krém rozdělíme do pohárů, poklademe ovocem a posypeme opraženým kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.