Recept

Pomerančové dortíky s krémem z lučiny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40627

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mandle mleté
80 g Mouka polohrubá
4 ks Pomeranče
6 ks Vejce slepičí
60 ml Voda pitná
Na krém
50 g Cukr moučkový
100 g Jogurt bílý
220 g Lučina smetanový sýr
Na ozdobu
1 ks Jablko granátové
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 914 kcal
Kilojoule 3 823kJ
18% Sacharidy 64 g
80% Tuky 60 g
7% Sodík 132 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pomerančové dortíky s krémem z lučiny postup přípravy receptu:

1

Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.

2

Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.

3

V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.

4

Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.

5

Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept