Pomerančové dortíky s krémem z lučiny

95 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na krém
    • 220gramůLučina smetanový sýr
    • 100gramůJogurt bílý
    • 50gramůCukr moučkový
  • Na ozdobu
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
  • 2
    Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
  • 4
    Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
  • 5
    Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.