Recept

Velikonoční dort s hruškovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 40628

Ingredience

140 g Cukr moučkový
30 g Kakao - prášek
60 g Mouka pšeničná hladká
60 g Solamyl - bramborový škrob
4 ks Vejce slepičí
Na náplň
800 g Kompot hruškový
0,3 kávová lžička Skořice mletá
800 ml Smetana 33% (šlehačka)
20 g Solamyl - bramborový škrob
3 balení Ztužovač šlehačky
Na ozdobu
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
16% Sacharidy 57 g
54% Tuky 40 g
2% Sodík 47 mg
15% Bílkoviny 8 g

Velikonoční dort s hruškovým krémem postup přípravy receptu:

1

Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme.

2

V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout.

3

Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout.

4

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept