Recept

Piškotové řezy s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40636

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na náplň
4 polévková lžíce Marmeláda višňová
Na ozdobu
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 182kJ
21% Sacharidy 77 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 102 mg
28% Bílkoviny 16 g

Piškotové řezy s medem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků.

2

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout.

3

Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept