Recept

Velikonoční plněná bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40641

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na náplň
200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 064kJ
18% Sacharidy 64 g
56% Tuky 42 g
51% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Velikonoční plněná bábovka postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, pažitku a petrželovou nať nasekáme. Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, přidáme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme vejce, bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

2

Mouku prosejeme na vál, do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme lžíci vlažného mléka, přisypeme lžičku cukru, lehce v důlku promícháme a kvásek necháme vzejít. Poté přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a necháme vykynout.

3

Z těsta vyválíme plát silný zhruba centimetr, potřeme náplní, těsto srolujeme, spojíme do kruhu a vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Těsto necháme ještě alespoň 10 minut kynout. Poté bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept