Jednoduchý recept

Nákyp se sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40642

Ingredience

60 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Džem jahodový
600 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
15 g Pomeranče
90 g Strouhanka
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Sníh
170 g Cukr krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 567kJ
16% Sacharidy 58 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 156 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nákyp se sněhem postup přípravy receptu:

1

V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí.

2

Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs.

3

Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut.

4

Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát.

5

Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu.

6

Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky.

7

Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept