Recept

Belgické suflé s čokoládou

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40643

Ingredience

60 g Cukr krupice
300 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
1 g Tresť vanilková
5 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
130 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
13% Sacharidy 47 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 101 mg
27% Bílkoviny 15 g

Belgické suflé s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Rozlámanou čokoládu dáme do hrnce s odměřeným množstvím vody a trochou mléka. Mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Za stálého míchání přidáme zbytek mléka.

2

Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně vložíme čokoládovou směs. Přivedeme k varu a šleháme, až krém zhoustne. Vmícháme cukr, vanilkovou tresť a necháme vychladnout.

3

Do vychladlého krému vmícháme žloutky. Lehce vymažeme formičky.

4

Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do žloutkového základu. Směs rozdělíme do jednotlivých formiček.

5

Formičky položíme na horký plech a pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až suflé nabudou a ztuhnou. Pocukrujeme je a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept