Polévka s nudlemi a tofu

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do středně velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a jakmile začne na plotně vřít, vsypeme do ní nudle Soba. Vaříme přibližně osm minut, takzvaně "na skus". Potom z nudlí scedíme horkou vodu a opláchneme je proudem studené vody.
  • 2
    Tofu pokrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm, nakapeme na něj sójovou omáčku a rýžové víno. Omyjeme a oloupeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Omytou mrkev oškrábeme, škrabkou v ní podélně vytvoříme čtyři žlábky. Rozkrájíme ji na kolečka o síle přibližně 2 milimetry. Kolečka mrkve potom budou na talíři vypadat jako květy, proto tvoříme ony žlábky.
  • 3
    Nachystáme wok, do kterého vlijeme drůbeží vývar, v okamžiku, kdy začne vřít, do něj vsypeme nakrájenou mrkev, cibuli a tofu. Přidáme ještě oloupané krevety, trochu ztlumíme plamen a polévku vaříme další čtyři minuty. Nakonec dochutíme špetkou cukru a pepře. Horkou naléváme do talířů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.