Recept

Velikonoční plněný chléb s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 40656
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,3 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
3 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Kopřiva
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Tvaroh měkký
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
27% Sacharidy 97 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 336 mg
56% Bílkoviny 31 g

Velikonoční plněný chléb s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Kopřivy spaříme a nasekáme, petrželovou nať a kopr nakrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme i s natí.

2

Měkký tvaroh našleháme se solí a pepřem, přidáme česnek, cibuli, kopřivy a bylinky.

3

Mouku prosejeme na vál s kypřícím práškem, do důlku vlijeme v mléce rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, přidáme sůl a kmín. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu odpočinout.

4

Z těsta oddělíme čtvrtinu, zbylé rozválíme na placku, potřeme tvarohovou nádivkou, zavineme, konce podložíme, aby nádivka nevytékala, a na několika místech lehce propícháme vidličkou. Závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

5

Ze zbylého těsta vyválíme tři válečky, z kterých upleteme copánek, kterým položíme po délce do středu závinu. Potřeme závin rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až závin zrůžoví.

6

Chléb porcujeme až po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept