Velikonoční plněný chléb s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční plněný chléb s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40656 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do perníku |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Kopřiva |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tvaroh měkký |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 121,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 347,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Kopřiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční plněný chléb s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Kopřivy spaříme a nasekáme, petrželovou nať a kopr nakrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme i s natí. |
2 | Měkký tvaroh našleháme se solí a pepřem, přidáme česnek, cibuli, kopřivy a bylinky. |
3 | Mouku prosejeme na vál s kypřícím práškem, do důlku vlijeme v mléce rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, přidáme sůl a kmín. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu odpočinout. |
4 | Z těsta oddělíme čtvrtinu, zbylé rozválíme na placku, potřeme tvarohovou nádivkou, zavineme, konce podložíme, aby nádivka nevytékala, a na několika místech lehce propícháme vidličkou. Závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. |
5 | Ze zbylého těsta vyválíme tři válečky, z kterých upleteme copánek, kterým položíme po délce do středu závinu. Potřeme závin rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až závin zrůžoví. |
6 | Chléb porcujeme až po vychladnutí. |