Povidlový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlový pudink
Povidlový pudink
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40657 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
175 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
125 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 72,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Povidlový pudink postup přípravy receptu:
1 | Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto. |
2 | Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem. |
3 | Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme horké.