Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40657

Ingredience

125 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mléko polotučné
175 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Povidla švestková
125 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 125kJ
16% Sacharidy 59 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 71 mg
12% Bílkoviny 7 g

Povidlový pudink postup přípravy receptu:

1

Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto.

2

Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem.

3

Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme.

Poznámka

Servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept