Recept

Holandský jablečný koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 40680

Ingredience

30 g Cukr krupice
700 g Jablka
50 ml Mléko polotučné
250 g Těstoviny konzumní
2 polévková lžíce Voda pitná
Těsto na koláč [29590]
80 g Cukr krupice
60 g Droždí
0,5 l Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
37% Sacharidy 132 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 494 mg
44% Bílkoviny 25 g

Holandský jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto na koláč:

2

V míse smícháme mouku, cukr, máslo, droždí, mléko, žloutky a sůl.

3

Vzniklou směs hněteme zhruba 10 minut, dokud se nevznikne vláčné těsto.

4

Oloupaná nakrájená jablka vložíme do kastrolu, přidáme cukr a vodu. Přikryjeme, dusíme přibližně 10 minut do měkka. Ochutnáme, jsou-li dost sladká, podle potřeby přisladíme, vložíme je do mísy a necháme vychladnout.

5

Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z nich o trochu větší. Větší část těsta rozválíme a vyložíme jí formu.

6

Do těsta ve formě lžící vložíme náplň tak, aby nejvíce bylo uprostřed.

7

Poté vyválíme druhou část. Okraj těsta ve formě potřeme trochou vody, potom položíme přes náplň uvnitř druhou část těsta, seřízneme okraj a upravíme jej prsty. Nahoře uprostřed uděláme dírku, aby mohl unikat vzduch.

8

Z okrojků těsta vytvarujeme lístky na ozdobu, přilepíme je mlékem. Povrch potřeme mlékem a pocukrujeme.

9

Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 25 - 30 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept