Jednoduchý recept

Rychlý broskvový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Rychlý broskvový koláč 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40686
Kategorie: Koláče

Ingredience

800 g Broskve
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 340kJ
15% Sacharidy 52 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 25 mg
11% Bílkoviny 6 g
Rychlý broskvový koláč
  • Rychlý broskvový koláč
  • 1
  • Rychlý broskvový koláč
  • 2
  • Vložit obrázek

Rychlý broskvový koláč postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme na něj připravené těsto a necháme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapéct.

3

Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na dílky a urovnáme na zapečený korpus. Koláč v troubě dopečeme dorůžova a ještě horký poprášíme moučkovým cukrem.

4

Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rychlý broskvový koláč
Připravovala jsem z poloviční dávky v kulaté formě a opakovat už nebudu. Spíš doporučuji třít jen cukr s vejcem a pak přidat rozpuštěný a vlahý tuk, jinak se hmota zdrcne. Nakrájené broskve bych dala na těsto hned před pečením. Rozložila jsem po krátkém zapečení, ale ovoce na povrchu nedrží a při konzumaci sjíždí dolů. Těsto bylo i trochu tužší, přidala bych malinko mléka. U mě tento moučník nijak moc nezabodoval.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept