Rychlý broskvový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý broskvový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 40686 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
800 g | Broskve |
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý broskvový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
2 | Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme na něj připravené těsto a necháme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapéct. |
3 | Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na dílky a urovnáme na zapečený korpus. Koláč v troubě dopečeme dorůžova a ještě horký poprášíme moučkovým cukrem. |
4 | Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme. |
Připravovala jsem z poloviční dávky v kulaté formě a opakovat už nebudu. Spíš doporučuji třít jen cukr s vejcem a pak přidat rozpuštěný a vlahý tuk, jinak se hmota zdrcne. Nakrájené broskve bych dala na těsto hned před pečením. Rozložila jsem po krátkém zapečení, ale ovoce na povrchu nedrží a při konzumaci sjíždí dolů. Těsto bylo i trochu tužší, přidala bych malinko mléka. U mě tento moučník nijak moc nezabodoval.