Vločkový koláč s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkový koláč s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 40687 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 ks | Jablka |
1 hrnek | Mléko sójové |
30 g | Mouka polohrubá |
70 g | Mouka pšeničná celozrnná |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
70 g | Ovesné vločky |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 97,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 163,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vločkový koláč s jablky postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky namočíme do sójového mléka a necháme nabobtnat. |
2 | Omytá, případně oloupaná jablka nastrouháme nahrubo do mísy a smícháme s ovesnými vločkami, moukou, práškem do pečiva, olejem, skořicí a omytými rozinkami. Podle potřeby přilijeme trochu sójového mléka. |
3 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 25-30 minut. |
4 | Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme. |
Poznámka
Množství sójového mléka upravíme podle potřeby.