Vepřový guláš s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
10 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
3 g | Feferony |
250 g | Houby čerstvé |
4 g | Kmín celý |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
900 g | Vepřová plec |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Feferony, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový guláš s houbami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme maso, mletou papriku a mleté feferonky, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Téměř vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, papriku, houby, česnek, kmín, podlijeme vodou a vaříme do měkka. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.