Jednoduchý recept

Omeleta s hlávkovým zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40693

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
13% Sacharidy 47 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 192 mg
32% Bílkoviny 18 g

Omeleta s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.

2

V míse smícháme mouku se žloutky, solí, pepřem a mlékem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec přidáme nakrájené zelí. Znovu opatrně promícháme.

3

Na pánvi na rozehřátém oleji postupně upečeme z těsta 4 omelety.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborymi.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept