Jednoduchý recept

Krokety z vařeného masa a brambor

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40705

Ingredience

200 g Brambory
60 g Celer bulvový
500 g Hovězí maso vařené
20 ml Hořčice
5 g Majoránka
20 ml Mléko polotučné
60 g Mrkev kořen
2 dl Olej rostlinný
60 g Petržel kořen
1 ks Rohlíky bílé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
150 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 538kJ
7% Sacharidy 25 g
91% Tuky 68 g
12% Sodík 245 mg
48% Bílkoviny 27 g

Krokety z vařeného masa a brambor postup přípravy receptu:

1

V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, vejce, smetanu a hořčici. Vařené maso, brambory a kořenovou zeleninu umeleme na masovém strojku a vsypeme ke směsi. Vše důkladně promícháme, vytvoříme hustší hmotu, připadně přidáme strouhanku. Z hmoty tvoříme oválné krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept