Pomerančová omáčka k pudinku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová omáčka k pudinku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40715 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
15 g | Pomerančová kůra |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 785kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 67,6mg |
Vláknina | 795,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.

Pomerančová omáčka k pudinku postup přípravy receptu:
1 | Do misky nad kastrol s vroucí vodou vložíme 4 žloutky, cukr a 150 ml suchého bílého vína. Šleháme 5 - 8 minut, než směs zpění a zhoustne. Odstavíme ze sporáku a přidáme nastrouhanou kůru z 1 pomeranče. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Omáčku můžeme však podávat i studenou — šleháme ji, až vychladne.