Recept

Dánský jablečný koláč

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40718

Ingredience

10 g Citronová kůra
90 g Cukr krupice
1 kg Jablka
90 g Máslo čerstvé
40 ml Šťáva citrónová
Těsto
30 g Cukr moučkový
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
3 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
18% Sacharidy 65 g
42% Tuky 32 g
10% Sodík 198 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dánský jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Do mouky se solí přidáme cukr a žloutek. Podle potřeby zpracujeme

2

s vodou, vypracujeme hladké těsto.

3

Rozehřejeme máslo s cukrem, zvýšíme teplotu a zahříváme ještě 4 - 5 minut, až směs zezlátne a bude hustá, přitom ale ještě stále tekutá. Vzniklý karamel vlijeme stejnoměrně na dno formy.

4

Oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na výseče, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou kůrou, poté je naskládáme do formy.

5

Na pomoučněném válu vyválíme těsto na kruh o něco větší, než je forma. Těsto položíme na jablka, přebytek těsta přehneme dolů po stranách formy.

6

Pečeme 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova a křupava. Na formu položíme servírovací talíř a koláč převrátíme karamelovanými jablky nahoru. Podáváme teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept