Recept

Lívance s jahodovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40728

Ingredience

0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
100 ml Sodovka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
jahodová kaše
40 g Cukr krupice
800 g Jahody zahradní
800 ml Jogurt bílý
4 polévková lžíce Ovesné vločky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 186kJ
28% Sacharidy 100 g
38% Tuky 29 g
11% Sodík 228 mg
49% Bílkoviny 28 g

Lívance s jahodovou kaší postup přípravy receptu:

1

Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

2

Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku.

3

Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit.

4

Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept