Jednoduchý recept

Pečené slané tyčky

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Pečené slané tyčky 5 1
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40731

Ingredience

Na těsto
230 g Mouka pšeničná hladká
160 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 686kJ
12% Sacharidy 43 g
59% Tuky 45 g
22% Sodík 431 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pečené slané tyčky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.

2

Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.

3

Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.

4

Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.

5

Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept