Kuřecí salát se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát se šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40759 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
100 g | Křen |
500 g | Kuřecí maso vařené |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kuřecí maso vařené, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř, Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené (nebo pečené) kuřecí maso nakrájíme na kousky a vsypeme do mísy. Přidáme hořčici, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, sůl a nadrcený zelený pepř. Vše promícháme. |
2 | Nakonec do směsi přidáme smetanu ušlehanou se ztužovačem a vmícháme nastrouhaný křen. |