Recept

Čokoládový šlehačkový jemný krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40773

Ingredience

220 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
50 g Máslo čerstvé
2,4 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
120 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 46 mg
10% Bílkoviny 5 g

Čokoládový šlehačkový jemný krém postup přípravy receptu:

1

Na čokoládový krém nejdříve v jedné misce vyšleháme elektrickou metlou 3 vajíčka. V druhé misce smícháme 220 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru s 2 lžícemi kukuřičného škrobu Maizeny.

2

Do misky, kterou můžeme posadit do většího kastrolu s vodou, nalámeme 120 g čokolády na vaření, přidáme 50 g pokrájeného másla a za stálého míchání nad parou čokoládu s máslem rozehřejeme. Přimícháme cukrovou směs a za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme do doby, až směs zhoustne, bude hladká a lesklá. Misku sejmeme z páry a čokoládu necháme vychladnout.

3

Dobře vychlazenou smetanu (2.4 dl) vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.

4

Vyhlazenou pak postupně zapracujeme do vyšlehané šlehačky a čokoládovo-šlehačkovou náplní potřeme upečený dortový nebo koláčový korpus, uhladíme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky na 3-4 hodiny. Až potom dozdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept