Recept

Velšský citronový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40777

Ingredience

50 g Citronová kůra
375 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
9 ks Vejce slepičí
200 ml Šťáva citrónová
Těsto
60 g Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
18% Sacharidy 66 g
35% Tuky 27 g
8% Sodík 159 mg
20% Bílkoviny 11 g

Velšský citronový koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto: vezmeme mouku, sůl, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme cukr a spojíme vejcem na měkké hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.

2

Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .

3

Ušleháme vejce, přidáme smetanu, citronovou kůru a šťávu, cukr. Umícháme dohladka a nalijeme na předpečené těsto.

4

Pečeme 35-40 minut, až citronová náplň ztuhne. Pokud koláč rychle tmavne, přikryjeme ho volně fólií.

5

Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej pocukrujeme.

Poznámka

Ozdobíme stočenými kolečky citronu a podáváme teplý nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept