Banánový koláč s čokoládou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
63 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcené sušenky a promícháme. Namačkáme na dno a na stěny formy. Vychladíme, až hmota ztuhne.
  • 2
    Do pánve dáme máslo a cukr. Za občasného míchání zahřejeme, až se máslo rozehřeje a cukr rozpustí. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání zahřejeme, skoro k varu. Mírně vaříme asi 5 minut. Náplň nalijeme do formy. Dáme do chladničky a necháme vychladnout, až karamelová náplň ztuhne.
  • 3
    Karamelovou náplní pokryjeme stejnoměrně nakrájené banány. Potřeme ušlehanou šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme chlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.