Kalifornský čokoládový koláč

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: sůl a máslo prsty zpracujeme s moukou na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
  • 2
    Těsto zabalíme a dáme na 30 minut vychladit. Na lehce pomoučeném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu. Pečeme bez náplně asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C , až okraje koláče začnou hnědnout.
  • 3
    Koláč vyjmeme z trouby a zmírníme teplotu na 190 °C.
  • 4
    Čokoládu rozlámeme na malé kousky a dáme do menšího hrnku. Přidáme máslo. Hrnek vložíme do vroucí vodní lázně. Mícháme, až jsou čokoláda s máslem krémovité. Vyjmeme z vodní lázně a necháme prochladnout.
  • 5
    Vejce šleháme s cukrem, přidáme smetanu a do tohoto základu zašleháme změklou čokoládu s máslem a kávu.
  • 6
    Na předpečený koláč rozetřeme připravenou čokoládovou náplň. Pečeme asi 30-35 minut. Když náplň ztuhne, je koláč upečený. Před podáváním nastříkáme na koláč růžičky ze šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.