Recept

Kalifornský čokoládový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40783

Ingredience

175 g Cukr krupice
1 kávová lžička Káva instantní
125 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda na vaření
Těsto
250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 224kJ
14% Sacharidy 49 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 50 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kalifornský čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto: sůl a máslo prsty zpracujeme s moukou na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.

2

Těsto zabalíme a dáme na 30 minut vychladit. Na lehce pomoučeném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu. Pečeme bez náplně asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C , až okraje koláče začnou hnědnout.

3

Koláč vyjmeme z trouby a zmírníme teplotu na 190 °C.

4

Čokoládu rozlámeme na malé kousky a dáme do menšího hrnku. Přidáme máslo. Hrnek vložíme do vroucí vodní lázně. Mícháme, až jsou čokoláda s máslem krémovité. Vyjmeme z vodní lázně a necháme prochladnout.

5

Vejce šleháme s cukrem, přidáme smetanu a do tohoto základu zašleháme změklou čokoládu s máslem a kávu.

6

Na předpečený koláč rozetřeme připravenou čokoládovou náplň. Pečeme asi 30-35 minut. Když náplň ztuhne, je koláč upečený. Před podáváním nastříkáme na koláč růžičky ze šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept