Recept

Houbová polévka s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4079

Ingredience

125 g Chřest bílý
1 špetka Estragon
500 g Hovězí kližka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 73 mg
54% Bílkoviny 30 g

Houbová polévka s rýží postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou.

2

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem.

3

Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme.

4

Můžeme dochutit polévkovým kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept