Jednoduchý recept

Velikonoční nádivka s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční nádivka s mandlemi 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40799

Ingredience

4 polévková lžíce Mandle plátky
180 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na pekáč
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
13% Sacharidy 46 g
46% Tuky 35 g
11% Sodík 226 mg
36% Bílkoviny 20 g

Velikonoční nádivka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme.

2

V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.

3

Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.

Poznámka

Nádivku můžeme podávat jako samostatný chod doplněnou čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k pečeni.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept