Vepřové žebírko polomské

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
769 mg
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.
  • 2
    V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.
  • 4
    Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.
  • 5
    Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.
  • 6
    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.