Jednoduchý recept

Vepřové žebírko polomské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 408

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
1 g Jalovec
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření mleté
30 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 111kJ
2% Sacharidy 9 g
57% Tuky 43 g
69% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Vepřové žebírko polomské postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.

2

V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.

3

V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.

4

Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.

5

Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.

6

Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept