Recept

Čočka zelená s pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40824

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
1 špetka Hřebíček mletý
100 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
400 g Pórek
150 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Skořice mletá
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
1 špetka Zázvor mletý
200 g Čočka zelená Puy

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
24% Sacharidy 87 g
8% Tuky 6 g
34% Sodík 685 mg
41% Bílkoviny 23 g

Čočka zelená s pórkem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce vlijeme masový vývar a jakmile začne vařit, vložíme do něj čočku a rýži. Hrnec zakryjeme a ztlumíme plamen. Vaříme asi 30 minut a průběžně mícháme.

2

Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé asi 5 mm silné proužky. Nachystáme si wok a zahřejeme v něm olej. Přidáme pórek a dusíme, dále vložíme ještě uvařenou čočku, rýži a meruňky rozkrájené na větší kousky. Přidáme mletý zázvor, hřebíček a skořici. Pro zjemnění chuti pokrmu přidáme ještě zakysanou smetanu.

Poznámka

Čočku stravuje lidské tělo lépe než hrášek. Tato luštěnina také obsahuje hodně bílkovin a zinku, který je důležitý pro látkovou výměnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept