Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40830

Ingredience

3 polévková lžíce Džem rybízový
250 g Listové těsto
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
Krém
60 g Cukr vanilka
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
Poleva
125 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
16% Sacharidy 59 g
31% Tuky 23 g
1% Sodík 28 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vanilkové řezy postup přípravy receptu:

1

Krém: smícháme vejce, cukr, mouku a trochu mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu se silným dnem a přivedeme téměř k varu. Za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 20 minut.

2

Odložíme jej stranou.

3

Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník 28x33 cm. Položíme jej na plech vypláchnutý studenou vodou.

4

Těsto propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220°C (plyn 7) dokřupava a dozlatova.

5

Vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Potom snížíme teplotu trouby na 180°C (plyn 4). Placku z těsta seřízneme na čtverec, ten na 3 stejné obdélníky široké 10 cm.

6

Smícháme moučkovy cukr s vodou a touto polevou potřeme 1 obdélník, který dáme na plech.

7

Pečeme 2 minuty, až se poleva začne trochu lesknout a ztvrdne. Necháme vychladnout.

8

Druhý obdélník dáme na vál. Potřeme jej stejnoměrně džemem a šlehačkou. Na něj položíme třetí obdélník a potřeme jej cukrářským krémem.

9

Nahoru položíme obdélník s polevou a po stranách jej posypeme drobečky z těsta.

10

Řezy necháme v chladničce do doby, než je budeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept