Vanilkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40830 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Džem rybízový |
250 g | Listové těsto |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Krém | |
---|---|
60 g | Cukr vanilka |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
125 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Listové těsto, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vanilkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Krém: smícháme vejce, cukr, mouku a trochu mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu se silným dnem a přivedeme téměř k varu. Za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 20 minut. |
2 | Odložíme jej stranou. |
3 | Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník 28x33 cm. Položíme jej na plech vypláchnutý studenou vodou. |
4 | Těsto propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220°C (plyn 7) dokřupava a dozlatova. |
5 | Vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Potom snížíme teplotu trouby na 180°C (plyn 4). Placku z těsta seřízneme na čtverec, ten na 3 stejné obdélníky široké 10 cm. |
6 | Smícháme moučkovy cukr s vodou a touto polevou potřeme 1 obdélník, který dáme na plech. |
7 | Pečeme 2 minuty, až se poleva začne trochu lesknout a ztvrdne. Necháme vychladnout. |
8 | Druhý obdélník dáme na vál. Potřeme jej stejnoměrně džemem a šlehačkou. Na něj položíme třetí obdélník a potřeme jej cukrářským krémem. |
9 | Nahoru položíme obdélník s polevou a po stranách jej posypeme drobečky z těsta. |
10 | Řezy necháme v chladničce do doby, než je budeme podávat. |