Čatní ze sušených meruněk a datlí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky a vypeckované datle posekáme nahrubo, konzervovaný zázvor najemno. Meruňky v misce zalijeme vodou a necháme máčet. Po 1 hodině vodu slijeme, meruňky osušíme a vložíme spolu se sultánkami do varné nádoby. Přilijeme ocet, zvolna uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme 15 minut.
  • 2
    Do směsi přidáme zbývající přísady a při nízké teplotě vaříme, až čatní zhoustne.
  • 3
    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.