Recept

Koláč na itaský způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40844

Ingredience

těsto
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
240 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
krém
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Koňak vaječný
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
400 g Sýr Ricotta
100 g Sýr tavený smetanový
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí
na posypání
1,5 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
17% Sacharidy 61 g
47% Tuky 36 g
9% Sodík 188 mg
33% Bílkoviny 19 g

Koláč na itaský způsob postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme křehké těsto. Do mísy nasypeme přes síto 240 g hladké mouky společně s 1 lžičkou kypřícího prášku. Přidáme 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 špetky soli, 0.5 lžíce pomerančové a 0.5 lžíce citronové kůry. Promícháme, přidáme 120 g nakrájeného měkkého másla a 2 rozšlehaná vejce. Směs dobře uhněteme, rozdělíme na 2 části, ze kterých vyválíme 2 válečky, zabalíme je do fólie a dáme do chladničky minimálně na 30 minut odpočinout.

2

Na krém vložíme do mísy italský sýr Ricotta a smetanový sýr, přidáme 1 lžičku vanilkové příchuti, 2 lžíce vaječného koňaku, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 2 rozšlehaná vejce a 1 lžíci citronové šťávy. Krém vyšleháme elektrickou metlou a dáme ho na na chvíli do chladničky.

3

Nastříháme si pečící papír velikosti pečící formy. Jednu část těsta položíme na střed papíru a vyválíme plát o síle 3 mm na tvar pečící formy. Placka by měla být vždy alespoň o 2.5 cm větší, než je forma.

4

Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Trhliny placky lehce zacelíme. Za pomoci pečícího papíru těsto přeneseme a položíme do pečící formy (bez pečícího papíru).

5

Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje plechu. Poté si stejným způsobem vyválíme druhou polovinu těsta. Na první těsto rozetřeme vychlazený krém, uhladíme, na krém položíme plátky mandlí a vše zakryjeme druhým těstem. Okraje přitiskneme k sobě a povrch těsta na 4 místech nařízneme.

6

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 175°C. Pečeme přibližně 50-60 minut dozlatova.

7

Upečený koláč necháme vychladnout, potom ho posypeme práškovým cukrem s příchutí vanilky, koláč nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept