Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40849

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
80 g Houby čerstvé
5 dl Hovězí vývar základní
50 g Hrášek
80 g Květák
20 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
100 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
60 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
500 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
3% Sacharidy 11 g
45% Tuky 34 g
47% Sodík 946 mg
40% Bílkoviny 22 g

Telecí plec po vesnicku postup přípravy receptu:

1

Maso vcelku a cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nastrouháme oloupanou kořenovou zeleninu, papriky a houby na nudličky, květák rozebereme na nejmenší růžičky. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky a spolu se vší zeleninou krátce orestujeme na másle v kastrolu. Podlijeme vývarem z masa a pozvolna zakryté dusíme doměkka. Když je maso hotové, zahustíme šťávu světlou jíškou z másla a mouky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept