Studený salát z fazolových lusků
105 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 120gramůRajčata
- 10gramůČesnek
- 22,5gramůCukr krupice
- 0,5gramSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 35mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůřepkový olej
- 450gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.
- 2K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.
- 3Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.