Recept

Humr s oříškovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40867

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Humr
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 401kJ
2% Sacharidy 6 g
64% Tuky 48 g
130% Sodík 3 g
252% Bílkoviny 142 g

Humr s oříškovým máslem postup přípravy receptu:

1

60 g másla dáme na pánev a za stálého míchání hřejeme tak dlouho, až máslo dostane hnědou barvu a bude mít vůní oříšku. Přidáme do něho drobně nasekanou petržel kudrnatou, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme měkké máslo a smícháme spolu. Humra ostrým nožem rozřízneme podélně, vyndáme střevní žílu, rozlouskneme klepeta a potřeme humra se smíchaným máslem a česnekem.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, položíme humra na gril krunýřem dolu a pečeme přibližně 4 - 5 minut. Potom humra otočíme a pokračujeme v pečení asi 2 - 3 minuty.

3

Upečeného humra naporcujeme na talíře. Na talíři můžeme dochutit solí a pepřem.

Poznámka

Humra servírujeme teplého na teplém talíři s citrónem a křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept