Brambory na grilu se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na grilu se salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40884 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 673,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Limetka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory na grilu se salsou postup přípravy receptu:
1 | Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu. |
2 | Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme. |
Poznámka
Takto připravené brambory podáváme jako teplé jídlo.