Jednoduchý recept

Vepřové závitky na zelenině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40886
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
6 stroužek Česnek
120 g Cibule
600 g Kapusta hlávková
150 g Kedlubna
20 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mrkev kořen
2 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
40 g Tuk
600 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 375kJ
12% Sacharidy 44 g
161% Tuky 121 g
64% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Vepřové závitky na zelenině postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí.

2

Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut.

4

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept