Jednoduchý recept

Vepřové žebírko lašské

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové žebírko lašské 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 409

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
10 g Kopr sterilovaný
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
20 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
500 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
3% Sacharidy 12 g
65% Tuky 49 g
76% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Vepřové žebírko lašské postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.

2

Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.

3

Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.

4

Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.

5

Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.

6

Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové žebírko lašské
Dávám palec nahoru a doporučuji vyzkoušet, kopr jsem použila sterilovaný. Místo klasické jíšky se dá zahustit tzv, suchou jíškou, je to mouka opražená za stálého míchání nasucho do světle béžového odstínu. Po vychladnutí ji vždy prosévám přes síto a dělám si ji do zásoby. Přílohou byly těstoviny.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept