Studená jahodová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená jahodová polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4090 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
750 g | Jahody zahradní |
0,3 l | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 551kJ
9% Sacharidy 32 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 412,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.

Studená jahodová polévka postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme, odstopkujeme, necháme okapat a poté rozmixujeme. |
2 | Vmícháme cukr a pomerančovou šťávu a necháme dobře vychladit. |
3 | Polévku podáváme studenou, můžeme dozdobit plátky jahod. |