Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40903
Kategorie: Salsy

Ingredience

20 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
370 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
85 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Kmín drcený
375 ml Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pískavice řecké seno
2 kg Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 47 kcal
Kilojoule 196kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 42 mg
1% Bílkoviny 1 g

Čatní rajčatové postup přípravy receptu:

1

Spařená rajčata oloupeme a spolu s chilli papričkami pokrájíme, citron vymačkáme a jeho kůru spolu se zázvorovým kořenem a česnekem posekáme. Spolu se zbylými surovinami promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání 1,5-2 hodiny, až čatní zhoustne. Doba varu závisí na typu a kvalitě rajčat, vodnatá je třeba vařit déle.

2

Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Skladujeme v suchu na tmavém místě.

Poznámka

Pískavice mletá (Trigonella foenum-graecum) Lidový název: fenugrek, řecké seno, jetel kozího rohu, kozí roh Je to bobulovitá rostlina - léčivka i koření - podobná jeteli. Celá rostlina typicky kořenitě páchne. Chuť semen je kořenitě hořká a natrpklá. Nejvíce se pěstuje v Etiopii, Indii, Číně, Americe, Egyptě a Súdánu. Slouží jako léčivo, jako výživný prostředek i jako koření. Pískavice bývá součástí mnoha směsí koření, jako je indické karí, v Bulharsku známá Čubrica.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept