Čerstvé jablečné čatní s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé jablečné čatní s mátou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40906 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
30 g | Máta |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Jablka, Máta, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Čerstvé jablečné čatní s mátou postup přípravy receptu:
1 | Pomeranč a jablko oloupeme a pokrájíme na kostky. Jablečné kostky zalijeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Mátové lístky opereme a osušíme. |
2 | Všechny suroviny vložíme do mixéru, rozmixujeme a až do podávání uložíme v zakryté nádobě do chladničky. |
Poznámka
Místo máty je možno použít koriandrové lístky, nebo celý koriandr a opražený mletý kmín.