Jednoduchý recept

Velikonoční knedlíky s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Velikonoční knedlíky s uzeným masem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40909

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
550 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová uzená plec
2 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
Na vaření
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 447kJ
30% Sacharidy 109 g
40% Tuky 30 g
47% Sodík 941 mg
59% Bílkoviny 33 g

Velikonoční knedlíky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme.

2

Uvařené uzené maso umeleme, smícháme s cibulí a společně osmažíme na oleji a odstavíme. Přimícháme rozšlehaná vejce, bylinky, sůl, smetanu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby přidáme strouhanku.

3

Z těsta tvarujeme knedlíky velikosti vajec a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme zhruba 12 minut.

Poznámka

Knedlíky podáváma s osmaženou cibulkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept