Jednoduchý recept

Vepřový bůček na jablkách

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový bůček na jablkách 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40915

Ingredience

400 g Brambory vařené
200 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Hořčice gurmánská
300 g Jablka
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
500 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 658kJ
10% Sacharidy 37 g
99% Tuky 74 g
73% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Vepřový bůček na jablkách postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.

2

Plátky bůčku osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. V pánvi rozpálíme olej a plátky bůčku na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Přisypeme jablka, cibuli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřový bůček na jablkách
Vepřový bůček s jablky je sice tučnější variantou hlavního jídla, ale kombinace jablek a cibulky mu dodá ten správný šmrnc a úžasnou vůni. Tento recept je snadný, rychlý, levný a určitě bude stát výsledek za to. Takže vzhůru do vaření! Je na čase, abyste si i vy pochutnali jako my.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept