Jednoduchý recept

Velikonoční řízky s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40917

Ingredience

2 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
4 plátek Šunka dušená
Na obalení
3 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Na smažení
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
4% Sacharidy 14 g
72% Tuky 54 g
28% Sodík 567 mg
68% Bílkoviny 38 g

Velikonoční řízky s vejci postup přípravy receptu:

1

Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.

3

Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.

4

Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo saláty.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept