Jednoduchý recept

Sele pečené

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40919

Ingredience

400 g Hořčice
15 g Kmín celý
150 g Máslo čerstvé
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 kg Sele
30 g Sůl
500 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 530kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
38% Sodík 759 mg
94% Bílkoviny 53 g

Sele pečené postup přípravy receptu:

1

Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.

2

Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou.

3

Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme.

4

Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou.

Poznámka

Místo piva můžeme použít vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept