Jednoduchý recept

Zapékaný hrách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40926

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrách
1 kávová lžička Majoránka
50 ml Olej rostlinný
200 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
400 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
23% Sacharidy 82 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 579 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapékaný hrách postup přípravy receptu:

1

Několik hodin předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.

2

Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.

3

Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Smícháme ji s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí.

4

Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

5

Pokrm můžeme vhodně doplnit zeleninovou čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept