Jednoduchý recept

Fazole se slaninou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40928

Ingredience

400 g Fazole
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
18% Sacharidy 64 g
19% Tuky 15 g
16% Sodík 317 mg
44% Bílkoviny 25 g

Fazole se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.

2

V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.

3

Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept